Hoe tevreden ben je over je leven in Delft?
Ik ben geboren iets verderop, in Rijswijk, maar woon al bijna mijn hele leven in Delft. Ik voel me echt thuis in deze gemoedelijke, prachtige stad. Ik kan alles op de fiets doen. Voor mijn werk als logopedist (o.a. spraak- en taalontwikkelingsproblemen) en preverbaal logopedist (voedingsproblemen) stap ik tegenwoordig vaker in de auto, omdat ik nu ook huisbezoeken doe in de regio.  Ik wil graag nog een tijdje in Delft blijven wonen en was erg blij toen mijn verloofde bij mij in Delft wilde intrekken.

Je verloofde? Vertel eens meer over jullie plannen.
We hebben elkaar leren kennen op een dansfeest in Zoetermeer, maar bleken een paar jaar eerder al eens met elkaar gedanst te hebben op een dansfeestje in Delft! We genieten niet alleen van dansen, maar ook van het maken van verre reizen. Volgend jaar op onze huwelijksdag zal een feestje met een openingsdans uiteraard niet ontbreken. Waar de huwelijksreis heen zal gaan, weten we nog niet zeker. Waarschijnlijk gaan we een Spaanstalig land bezoeken, zodat ik de taal verder kan leren!

Wanneer hoorde je van de Keramieken Kaart?
Vorig jaar tijdens Lichtjesavond liep ik langs de kraam van de Keramieken Kaart. Het project trok meteen mijn aandacht, want ik mozaïek zelf ook al een tijd. Al van kleins af aan, ben ik bezig met creatieve projecten. Waar ik in het verleden veel bezig was met tekenen en kaarten maken, ligt de nadruk de laatste tijd op het maken van fotoalbums en mozaïeken! Sinds ik de eerste workshop van de Keramieken Kaart bezocht in januari, ben ik er elke week te vinden.

Wat is zo leuk aan meedoen?
Het is geweldig om deel te nemen aan dit project. Nan zorgt er voor dat je je meteen welkom voelt. Terwijl je creatief bezig bent en ontspannen raakt na een drukke werkdag, leer je stadsgenoten beter kennen. Ik heb regelmatig vriendinnen meegenomen naar het project om mee te laten helpen. Gezellig! Samen creatief zijn – verbindt mensen. Het is erg leuk om te zien welke creatieve ideeën een ieder in brengt. Ik zal het jammer vinden als het project zo meteen af is!

Denk je dat de Keramieken Kaart iets toevoegt?
Het wordt een echte blikvanger, iets moois voor iedereen. Kunst en geschiedenis bij elkaar, met oog voor detail en met heel veel liefde in elkaar gezet. Maar voordat het zover is, moet er nog het een en ander gebeuren. De laatste stukjes worden gelegd, het stuccen moet nog beginnen en uiteindelijk de installatie aan de muur. Daar kijk ik naar uit.
Crowdfunding gelukt!
Het team van de Keramieken Kaart van Delft wil iedereen die meegeholpen met de crowdfunding bedanken! Gedoneerd, gedeeld op sociaal media of meegejuicht, je hebt je steentje bijgedragen. Het was hartverwarmend om te zien hoe tot op de laatste dag het geld kwam binnendruppelen en het bedrag werd gehaald. Ons dank is groot!