Ben je een echte Delftenaar?
Sinds mijn negende woon ik in Delft en ging naar de Rosaschool op het Oosteinde. Ik heb mijn middelbare school bij de paters op Stanislas gedaan. Omdat ik veel om kinderen geef heb ik daarna de Pedagogische Academie in Rotterdam doorlopen. Op mijn 20 ste ben ik met mijn partner naar de VS vertrokken waar ik werd aangenomen op de kunstacademie en mijn liefde voor de kunst en creativiteit is nooit meer weggegaan. In die tijd maakte ik vooral heel grote kunstwerken, met dieren in de hoofdrol. Ik heb altijd van dieren gehouden: honden, paarden, olifanten. Een dier leeft in het moment, maakt zich niet druk over de toekomst en is in balans met zichzelf en de omgeving. Als kunstenaar koos ik instinctief om dieren te schilderen.
Toen ik terugkwam heb ik ook jarenlang een atelier gehad op de Trompetstraat. Verder heb ik met veel plezier met kleuters gewerkt op de Freinetschool.

Hoe kwam jij in aanraking met de Keramieken Kaart?
Een goede bekende uit mijn omgeving gaf mij een tip over de Keramieken Kaart van Delft. Ik ging naar de kraam in de stad waar iedereen gezellig bezig was met kleien en ik werd er meteen met open armen ontvangen. Ik voelde de goeie sfeer tussen de mensen onderling.
Als vrijwilliger werk ik nu wekelijks mee. Iedereen voelt zich hier welkom. Ik krijg er zo’n energie van, niet alleen van creatief bezig zijn en de mensen om me heen, maar ik kijk ook door dit project anders naar de stad Delft. Alles lijkt zo vanzelfsprekend en gewoon als je hier leeft, maar nu zie ik overal details, verbanden en de schoonheid daarvan. Ik ben er trots op om in Delft te wonen.

Wat maakt dit project voor jou bijzonder?
Ik ontmoet zoveel mensen, van hier, maar ook mensen uit alle windhoeken die enthousiast mee doen en willen bijdragen aan Delft, hun nieuwe (tijdelijke) woonplaats. Zo heb ik een oude man ontmoet die vroeger schilder van beroep was en nog de oude klok van de Oude Jan geschilderd heeft. Toeristen die vertellen over hun zorgen en Brexit, ouders met jonge kinderen, studenten, ouderen en noem maar op. En alles in zo’n gemoedelijke sfeer.

De crowdfunding is in volle gang. Waarom zou iedereen aan de Keramieken Kaart bijdragen?
Ik kan wel blijven vertellen hoe bijzonder en uniek dit project is. Dat het resultaat een enorm mooi kunstwerk wordt met een WOW effect. Maar wat nog meer wow is, is dat dit echt een project is dat met elkaar gemaakt is. Iedere deelnemer heeft een stukje ziel van zichzelf erin gelegd heeft, iedereen die eraan bijdraagt draagt bij aan respect voor elkaar Verschillen vervagen tussen jong en oud, toerist of van hier. Samen maken we de stad en de wereld een beetje mooier. Jaren later zullen mensen die meegedaan hebben naar de Keramieken Kaart in de Papenstraat komen kijken met hun kinderen en kleinkinderen. Mensen uit alle hoeken van de wereld.

Zie voor de crowdfunding https://voorjebuurt.nl/nl/projects/keramiekenkaart